ScarMEDICAL Ärrplåster Transparent 1st Stort Ark ā 120 *150 mm

Beskrivning

• Bevisad effekt på ärrvävnad i kliniska studier
• Ger blekare ärr
• Ger jämnare hud med minskad hypotrofisk utväxt

Vilka ärr kan behandlas?

ScarMEDICAL Ärrplåster behandlar ärr och ärrvävnad från till exempel akne, kosmetisk kirurgi, skrapsår, skärsår, stygn, operation, brännskador, keloider, hypertrofiska ärr. Plåstret är transparent i 0,5mm tjocklek och fungerar för alla typer av ärr, nya som gamla, hos barn och vuxna.

Bevisad effekt på ärr

Plåstret består av 100% medicinskt silikon som har bevisats effektivt mot ärr och ärrvävnad genom det microklimat med en lufttät barriär som skapas i huden. Medicinsk silikon har egenskaper som gör att den kan användas säkert i kontakt med levande vävnad, även som inplantat. ScarMEDICALs sammansättning, täthet och tjocklek gör plåstret kraftfullt återfuktande vilket förnyar hudcellerna samtidigt som det höjer temperaturen i hudytan. ScarMEDICAL ger också fördelaktig tryckeffekt på ärrvävnaden och påverkar var nya hudceller bildas. Det gör det skadade hudområdet slätare och jämnare i både färg och struktur.

Hur snabbt går det?

Minsta rekommenderade behandlingstid: 2 månader även om tydliga förbättringar och resultat syns tidigare. Plåstret ska täcka hela ärret så stor del av dygnet som möjligt för att huden ska förnya sig och minska ärrets storlek och färg. Plåstret är återanvändbart och lätt att tvätta av med mild tvål och ljummet vatten för förnyad vidhäftningsförmåga.

Hur fungerar det?

ScarMEDICAL Ärrplåster av medicinskt silikon appliceras enkelt och bekvämt på rengjord hud.

1. RENGÖR området med mild tvål och vatten.
2. APPLICERA plåstret på torr hud. Täck ärret + 5mm omkring.
3. LÅT VERKA under 8 - 24h/dygn, 2-3 månader.
4. RENGÖR dagligen ärret och plåstret.

Innehåller 1 st stort ark ScarMEDICAL Ärrplåster à 120 *150 mm (0,5mm tjocklek), kan klippas i önskade former för att passa ditt ärr perfekt. 
Hitta en annan form och storlek som passar ditt ärr bättre? >>

Användning

1) RENGÖR: Börja med att rengöra ärret och området runt ditt ärr med mild tvål och vatten. Torka huden ordentligt. Ta fram ärrplåstret ur förpackningen. Klipp eventuellt plåstret i ett format som passar ditt ärr. OBS Plåstret ska täcka minst 5mm extra på alla sidor om ärret som ska behandlas. Dra därefter av den skyddande tejpen. 2) SÄTT PÅ OCH LÅT VERKA: Applicera plåstret på ärret så att det täcker minst 5mm utöver ärret på alla sidor. Plåstret ska verka på huden under 8-24h/dygn under ca 2-3 månader. 3) RENGÖR: Efter ett dygns användning rengör du huden med mild tvål och vatten och låter huden självtorka. Eventuellt kan du vid behov även rengöra ärrplåstret med mild tvål och vatten för att förbättra dess vidhäftningsförmåga. Låt plåstret självtorka innan du använder det igen. 4) UPPREPA: Upprepa behandlingen (steg 1-3 ovan) varje dag under 2-3 månader trots att resultat syns tidigare. Vid kraftiga ärr kan ytterligare resultat uppnås vid användning upp till 12 månader.

Dela

Blogga om
ScarMEDICAL Ärrplåster Transparent 1st Stort Ark ā 120 *150 mm