SWEDISH SOLUTION MAGAZINE

Totalt 22 poster
Sida 1 av 3
1 2 3
11:59
Slapp hud och överskottshud bildas när din hud inte är lika elastisk längre. Det är ett resultat av att huden blivit sämre på att dra ihop sig igen, att studsa tillbaka, efter ett leende eller något annat ansiktsuttryck. Ofta börjar spänstigheten i din hud att avta i samma veva och huden kan upplevas tunnare, hängig och slapp. Varför då undrar vi alla? Enkelt. Det händer helt naturligt av den anledningen att du inte är 18 år längre! Men på vissa individer kommer slappheten och den hängande överskottshuden tidigare än på andra och det beror på vår livsstil, vad vi gör och vad vi låter vår hud slippa. Lär dig mer här hur du tacklar problemet med slapp hud och vad det är viktigt att inte missa >>
14:09
Huden åldras i förtid av solen. Mörka prickar, åldersfläckar, solfläckar och pigmentfläckar beror på ökad pigmentering som sker ojämt i hudytan när den exponeras för solens strålar. Sommar och sol är underbart och visst ska vi njuta av värmen och solstrålarna maximalt, men tänk på att skydda din vackra hud för framtiden. Det är självklart fint att visa upp en solkysst hy och fräsch guldig färgton i ansiktet, därför är det lätt att glömma att hudens värsta fiende är solen. Hudskadorna syns inte idag utan problemen visar sig kanske först om några år. Solskyddskräm har länge varit lösningen men vad mer behöver vi tänka på?
16:23
Visste du att din hud ljuger om din ålder? Så är det eftersom din livsstil - sol, sömn, kost osv - har betydelse för hur din hud mår och om du får - eller slipper - rynkor. Tittar man enbart på huden kan vissa 45-åringar se ut att vara 25 år "unga". Härligt. Fast tyvärr gäller det motsatta också. Inte speciellt kul om huden är torr, rynkig och mörka pigmentfläckar syns redan på 28 års dagen, eller hur? Så hur gammal är min hud med tanke på den livsstil jag har, undrar du säkert? Vi har tagit reda på vad som påverkar hur huden mår. Gör vårt själv-test för att bli uppmärksam på hur din hud klarar sig med vad du "ger" den.
18:23
Fuktnivån i vår hud spelar en viktig roll för rynkor och dess framfart på huden. Speciellt mikrorynkor på hudytan kan bli mycket djupare, större och mer synliga när det yttersta skiktet i överhuden, stratum corneum, blir torrare. Tar du hand om och återfuktar hornlagret kan du slippa många hudproblem. Vill du veta mer om återfuktning av hudens yttersta lager kan du läsa vidare.
15:00
En nyligen utförd ex vivo studie visar att mekanisk stimulans som utövas på hudytan kan ge förändringar i hudens struktur, på vissa kollagen och andra elastiska fibrer.
16:05
Är du också jämt sugen på sötsaker. Äter du massor men blir ändå inte mätt? Har du en omättlig hunger? Kanske har du redan ställt dig frågan om hur i hela världen du ska lyckas gå ner i vikt om du inte kan dämpa din aptit? Vi har tagit reda på vad som triggar en stor aptit och hur man lyckas ta kontrollen över både den och sötsuget.
11:49
Få skönhetsritualer har väl bestått så länge som den om gurkan och hur den gör att man blir av med mörka ringar och påsar under ögonen. Från generation till generation har vi förmedlat knepet om gurkan på ögonen! Frågan vi på SwedishSolution ställde oss är: fungerar gurka verkligen på huden och tar den verkligen bort mörka ríngar? Eller är det kylan från den som minskar påsarna och svullnaden under ögonen? Det ska vi försöka bena ut. Men först måste vi ta reda på vad denna vanliga hudåkomma beror på. Först då kan du hitta en bra lösning som passar dig. Efter orsakerna presenterar vi 13 konkreta knep, eller tips om du vill, för att hitta en lösning som gör att du kan bli av med dina mörka ringar och påsar under ögonen.
19:02
Du har säkert hört talas om fenomenet med dator- eller mobilrynkor. Alltså de där små rynkorna som uppstår när en stor del av dagen tillbringas framför skärmar, stora som små. Varför får vi mobilrynkor egentligen, hur undviker man dem och finns det något man kan göra åt problemet om rynkorna redan har dykt upp? Vi har gjort en liten djupdykning i mobilrynkor.
19:03
Få saker är väl så gulligt som fötterna på en nyfödd bebis. De är mjuka, smidiga och fina. Totala motsatsen till de fula, hårda, osexiga fötter som vi med ålder 30+ utvecklat under årens lopp. Fötterna gör ont, hälarna är torra, fula och hemska! Jag vill få tillbaka mina fina, fräscha fötter, men frågan är hur! Vad ska jag göra för att ta bort den torra, tjocka huden på hälen som både orsakar irritation och smärta? Många frågor behöver svar. Därför har vi gjort en djupdykning i problemet med torra hälar och hälsprickor, vad som orsakar dem och hur du kan ta bort dem själv hemma. Längst ner ger vi dig 10 tips som löser problemet med hur du blir av med torr hud, hälsprickor och sår på fötterna.
21:51
För ett antal år sedan började skönhetsterapeuter och professionella dermatologer utföra en ny typ av skönhetsbehandling på sina hudkliniker. Behandlingen kallades för Jontofores med hudföryngring, ansiktslyft och allmän rynkborttagning som resultat. Spännande tyckte vi! Men fortfarande känner inte många till hur behandlingen fungerar.
Totalt 22 poster
Sida 1 av 3
1 2 3