16:39
Swedish Solution

 

Enkelt förklarat så skulle man kunna säga att ansiktsyoga är yogarörelser som du gör med ansiktet och dess muskler.

Yoga för kroppen, avslappning och hälsan har det skrivits mycket om de senaste årtiondena. Yoga som meditation och andlig disciplin kommer från Hinduismen och den både stärker dina muskler och gör din kropp tajtare. Applicera nu filosofin på ditt ansikte och få fastare hy och mindre rynkor, och upplev ett slags ansiktslyft utan kosmetiska ingrepp! Om du upprepar övningarna 10 minuter per dag under två veckors tid bör du se skillnad.

 Läs även: Kollagen, hudens bästa vän och rynkornas fiende nr1 >>

Läs också: Huden mår dåligt av stress! Så här räddar du huden från långvarig stress >>

 

Hur idén med ansiktsyoga kom till liv

Fumiko Takatsu var den som kom på idén till yoga för ansiktet, och anledningen är minst sagt speciell. Vid 36års ålder ansåg hon sig själv se fräsch ut och yngre än sin ålder. Men efter en resa med familjen förändrades allt när de var med om en allvarlig trafikolycka. Hon överlevde mirakulöst nog men fick skador på ansiktet, vilket gav henne en smärre chock när hon skulle ta en ny bild till körkortet - ansiktet var helt asymmetriskt.

Hon började därför inhandla dyra ansiktskrämer och lotioner men de gav inte den effekt hon eftersträvade. Det var då, när hon stod i spegeln och studerade sitt ansikte med en känsla av missmod, som idén föddes. Om man kan träna upp sina muskler i kroppen med hjälp av träning så borde man ju kunna göra likadant med musklerna i ansiktet!

 

Vad innebär då ansiktsyoga?

Precis som resten av kroppen förlorar ansiktets muskler volym och spänst med åren. Ansiktsyogans rörelser tonar ansiktsmusklerna och ger dem mer volym. Då stramas slapp hud upp, samtidigt som rynkor kring ögonen, munnen, pannan och halsen slätas ut. Övningarna sägs också öka blodcirkulationen i huden så att den blir friskare och får mer lyster. Ansiktsyoga lär också vara ett förträffligt sätt för att förebygga rynkor.

 

Amelia testar rynkplåster Charlotta Flinkenberg testar MediWrink Plåster som minskar rynkor under ögonen. Läs mer om MediWrink Plåster som minskar rynkor under ögonen >>

 

Varför är yoga för ansiktsmusklerna bra?

Regelbundna utövare av ansiktsyogan talar om ett vaknare ansikte, mindre huvudvärk och bättre sömn. Och även om yogan inte kan utplåna rynkor på det sätt som botox eller kollagen kan, gör övningarna oss medvetna om våra beteenden – när rynkar jag ögonbrynen eller biter ihop käkarna? Därmed kan vi förhoppningsvis också ändra dessa ovanor.

 

Hur ofta ska jag göra övningarna?

Helst två gånger om dagen. De första övningarna på morgonen och sedan precis innan du lägger dig. När du tränar på morgonen väcker det ansiktsmusklerna till liv och gör dig själv mer medveten om ansiktsrörelser du gör under hela dagen. Det är inte ett måste att göra yoga-rutinen direkt när du stigit upp, försök hitta tid när det passar dig! Övningarna kräver inga redskap och därför kan du utföra dem medan du kör, lagar mat eller tittar på TV. Huvudsaken är att göra det till en vardaglig vana att "yoga".

Att göra övningarna innan du lägger dig hjälper till att "återställa" de muskler du använde under dagen och det hjälper musklerna att slappna av. Dina anlettsdrag blir mjukare, och dina muskelrynkor kommer att lättas upp. Detta gynnar inte bara ansiktsmusklerna, utan även sinnet. På så vis får du en också en rogivande sömn.

 Läs även: SKÖNA FÖTTER & MJUKA HÄLAR 4 SNABBA TIPS HUR DU BLIR AV MED TORR OCH SPRUCKEN HUD PÅ HÄLEN

 

Hur gör man yoga för ansiktet?

Man hade kunnat föreslå att du ska grimasera bäst du vill och att detta hade gett resultat, och till viss del är faktiskt detta sant, du utmanar ju ansiktsmusklerna genom att grimasera! Men vi har sammanställt några övningar som gör det lättare att komma ihåg och därmed underlättar när du ska skapa en ny vana, så att du inom kort kan uppleva det egenskapade ansiktslyft.

 

Övning 1:

Knyt nävarna

Placera dem i mitten av pannan med ett lätt tryck och dra dem långsamt åt sidorna tills du passerat dina tinningar.

Upprepa fyra gånger.

 

Övning 2:

Pluta lite med munnen och vrid läpparna så långt du kan mot höger kind.

Vrid sedan huvudet åt samma håll och känn hur det drar i både käklinjen, kinden och nacken. Håll kvar i 3 sekunder och upprepa sedan övningen

Gör övningen på vänster sida.

 

Övning 3:

Placera dina handflator på tinningarna

Pressa händerna lätt uppåt och bakåt

Forma munnen som ett "O", släpp sedan ner käken för att förlänga ansiktet

Håll kvar i den här positionen i fem sekunder.

Gör övningen sammanlagt tre gånger

 

Lycka till och njut av livet!