16:27


MediWrink Nightpatch är ett rynkplåster som hjälper din hud att återfuktas och ger den mer fyllighet samtidigt som huden jämnas ut så att synligheten av rynkor minskar. För att plåstret ska fungera behöver det verka på din hud under natten, cirka åtta timmar. Det finns olika plåster för olika områden text för att minska rynkor under ögonen för att bli av med rynkor runt mun, läppar, rökrynkor samt för att minska argrynkan och rynkor i pannan.

Vi tar först några snabba frågor och svar om MediWrink därefter gör vi en djupdykning för att förklara hur rynkplåster fungerar och verkar för att de ska fungera och ge dig den effekt du vill på din hud. 

 

DEL1: FYRA SNABBA FRÅGOR OM RYNKPLÅSTER

 

Hur fungerar rynkplåstret?

- MedWrinks plåster fungerar utan fillers och kemiska ämnen eftersom det skapar ett microklimat under huden som täcks av plåstret. Detta ger återfuktning av huden samt kompression vilket stimulerar hudens nybildning. Huden blir fylligare och fina linjer och rynkors synlighet minskar.

 

Vad innehåller rynkplåster som ger dess effekt?

- MediWrinks plåster är verksamt genom medicinskt silikon som har bevisad effekt på hudens kapacitet att förnya sig. Medicinskt silikon används bland annat för hudförnyelse, blekning och minskning av ärr med dokumenterad effekt.

 

Är det en beprövad produkt för hudförnyelse?

- Ja rynkplåster har har använts på flera marknader under en längre period.

 

Anses rynkplåster som riskfritt och finns det biverkningar?

- Ja om man inte är allergisk mot silikon. Om man har allergi mot silikonprodukter är det inte bra att använda rynkplåster. MediWrink ska inte heller användas på irriterad hud och infekterade hudområden. Det finns försiktighetsrekommendationer som till exempel att man genast ska upphöra med användning vid tecken på hudirritation eller klåda.

 

Hur länge kvarstår effekten på huden

- Som för de flesta andra kosmetiska skönhetsprodukter kvarstår inte effekten för alltid. Hur länge rynkplåster har effekt beror på våra individuella förutsättningar som hudens åldrandegrad, hur väl man tar hand om sin hud i övrigt samt om man regelbundet använder produkten.

 

Fungerar plåster mot rynkor under ögonen

 

DEL 2 - PÅ DJUPET

MER INFORMATION OM MediWrink OCH RYNKPLÅSTER


Vad består ett rynkplåster av och vad gör det så speciellt för huden?

MediWrink rynkplåster är verksamt genom medicinskt silikon som har bevisad effekt på hudens kapacitet att förnya sig. Det medicinskt silikon som kommer från Tyskland genomgår allergitester för att vara av hög kvalitet och helt säkert för huden. Det är till exempel samma sorts silikon i ett rynkplåster som det är i kontaktlinser och i bröstimplantat. Kraven är rigorösa på kvalitet och säkerhet.

 

Självhäftande egenskaper som hjälper huden att förnya sig

Medicinskt silikon används sedan ett tiotal år tillbaka för hudförnyelse, blekning och minskning av ärr med dokumenterad effekt i kliniska studier. För att rynkplåstret ska fästa på huden är den ena sidan behandlad vilket gör att det medicinska silikonet blir självhäftande. MediWrink rynkplåstret får bäst resultat på huden när tjockleken på plåstret är 1 mm. Ju bättre ett rynkplåster passar in på ytan som ska behandlas ju effektivare är det. Därför finns MediWrinks rynkplåster i många olika former och storlekar.

 

rynkplåsterPå sikt kan du ta bort rynkor i pannan genom att sova och äta rätt och behandla huden med MediWrink Rynkplåster.


Är det bevisat att MediWrink rynkplåster fungerar?

Metoden som MediWrink rynkplåster vilar på är densamma som för läkning av ärr och ärrvävnad vid brännskador och kirurgiska ingrepp. Flera kliniska studier har gjorts på området med dokumenterad effekt. Resultaten är överraskande positiva. Det är bevisat att upprepad behandling med medicinskt silikon påverkar hudens förmåga att återskapas och förnya sig. Ju längre behandlingen med plåster i medicinsk silikon pågar ju bättre effekt kan ses på huden.

 

Hur fungerar MediWrink rynkplåster?

Rynkplåster verkar genom att täcka hudytan som behandlas. Ett microklimat bildas i huden när rynkplåstret inkapslar huden. Huden under rynkplåstret utsätts för en kompression som påverkar huden positivt. Utöver detta höjs temperaturen i hudlagren under rynkplåstret, ungefär som när du lägger ett täcke på ett sovande barn. I denna skyddande miljön har det visat sig att huden återfuktas från insidan. Hela processen gör att huden kan återskapa sig själv. Det är kroppens naturliga förnyelseprocesser som underlättas eller aktiveras av klimatet under rynkplåstret. I vissa fall ökas även hudens egen kollagenproduktion.

 

Effekt på rynkor och volym utan injektion

Till skillnad från Botox och Fillers är ett rynkplåster INTE invasivt och det är ingen farlig kemisk substans som måste injiceras i huden.

 

Receptfritt och smärtfritt rynkplåster

Det är helt smärtfritt och bekvämt att sova med ett rynkplåster. Eftersom det inte är ett läkemedel är det receptfritt och kan köpas på apotek och på nätet.

 

ta bort rynkor under ögonen Minska eller i bästa fall ta bort rynkor runt ögonen, kråksparkar, medan du sover så här  >>

 

Ska sitta tätt på huden så att microklimatet och kompression fungerar

För att ett rynkplåster ska få effekt måste det fästa ordentligt på huden. Först då skapas det ett microklimat under ytan. Först då sker den kompression som skapar fördelaktiga hudförhållanden som motverkar de oönskade linjerna och rynkorna i ansiktet.

 

Fäster bara på ren hud

Eftersom det är av vikt att hudplåstret fäster tätt på huden -för att fungera som det är tänkt- finns det klara användningsråd för MediWrink. Rynkplåster är självhäftande men det fäster inte på vilken yta som helst. Huden måste vara ren och torr. Om det finns krämer, svett, ludd och fett på huden kan inte plåstret få fäste för att fungera som det är tänkt. Då blir det verkningslöst. Därför är det viktigt huden är ren och torr innan du sötter på plåstret.

 

Återanvändbart, tvättbart men effekten varar inte för evigt.

Det medicinska silikon som rynkplåster är tillverkat av medger att plåstret är återanvändbart varje natt i ca två veckor. När plåstret används på huden kommer eventuella döda hudceller från din hud samt svett och kanske andra hudflagor, fastna. För de flesta är detta ett mindre problem. Men för vissa individer skapas mycket hudflagor och restprodukter under natten. Dessa fastnar på plåstrets självhäftamde sida. Allt som försvårar vidhäftningen på huden är dåligt för plåstrets effekt under hela behandlingsperioden. Smuts på ytan påverkar plåstrets förmåga negativt. En sämre vidhäftning gör att rynkplåstret fungerar sämre. Plåstret kan då till exempel inte skapa de fördelaktiga förhållanden i huden som ger hudförnyelse, mindre synliga rynkor och fyllig, fastare hud.


Om vidhäftningen, alltså den självhäftande förmågan, minskar kan man mycket försiktigt skölja av sitt rynkplåster med ljummet vatten och tvål. Inga kemiska rengöringsprodukter kan användas och speciellt inte sådanan som skapar en fet yta på plåstrets självhaftande sida. Då skadas rynkplåstrets egenskaper. Efteråt måste plåstret självtorka.

Maila oss gärna på Swedish Solution med dina före och efter bilder samt erfarenheter till: info@SwedishSolution.se

 Läs mer om 

behandla rynkor på hals- och dubbelhaka
vacker urringning och dekolletage
• bli av med argrynkor och bekymmersrynkor i pannan
minska rynkor under ögonen, kråksparkar
ta bort läpprynkor och pussrynkor runt munnen