12:27

 


Bekymmersrynkor är ett ålderstecken och dessutom ett bevis på att din hud inte längre orkar släta ut sig när du rynkar pannan. Tyvärr gör dina bekymmersrynkor att du ser äldre, argare och tröttar ut än vad du är. Inte gör dessa rynkor dig snyggare precis? Men det finns knep att ta till. Knep och tips som alltså inte inefattar injektioner med kemiska substanser under huden. Läs våra 8 knep för att se piggare och yngre ut.

 Läs också 5 snabba tips för att få slät, yngre hud med lyster >>1) Smörj in pannan med hudkräm eller serum

Smörj in huden på pannan och runt ögonen, både morgon och kväll, med återfuktande hudkräm. Bra hudkräm finns i alla prisklasser. Vissa använder vasselin för 20kr /burk på huden även om vi inte rekommenderar det. Här hittar du vår mest prisvärda dagkräm mot trötthet och ålderstecken

 

2) Sov rätt 

Sov på rygg eftersom huden i ansiktet rynkas kraftigt mot kudden när du ligger på sidan eller på magen.

 
rynkor i pannan

 

3) Låt bli att spänna pannmusklerna

Att låta bli att rynka pannan i sömnen är lättare sagt än gjort. En snabblösning är att sova med ett rynkplåster som skapar ett microklimat under plåstret vilket effektivt jämnar ut din rynka på mindre än 15 dagar. Plåstret är starkt och hindrar dessutom effektivt dina muskler från att spänna sig. 

Upptäck även hur du får håret att växa snabbare >>

 

4) Se perfekt

Gå till optikern och se till att din syn är ok. Om din syn inte är perfekt kommer dina ansiktsmuskler att kompenser genom att kisa och då rynkar huden mellan och invid ögonen sig, helt i onödan.

 

äta för fin hy Hyaluronsyra har en bevisad effekt på hudens kollagen, testa kosttillskott här >>

 

5) Näringsämnen påverkar huden från insidan

Ett kosttillskott för huden som tillför kollagen eller hyaluronsyra från insidan förbättrar hudens smidighet och därmed möjlighet till ”bounce back” när du rynkar pannan.

 

 

6) Dricker du tillräckligt för att kroppen ska kunna spola ut alla gifter och toxiner?

Du bör dricka mycket vätska jämt fördelat under dagen. Isvatten, kokat varmt vatten, kolsyrat vatten eller bara vanligt kranvatten. Koffeinrika vätskor kan ha motsatt effekt och sötade drycker fungerar inte. Genom ett högt vätskeintag under dagen frigörs toxiner och huden, som är kroppens största organ, mår bättre.

 

 

7) Hjälp huden få bättre cirkulation

Massera rynkorna på huden, mellan och runt ögonen, lätt. Använd fjäderlätt tryck och små fina rörelser som får igång blodcirkulationen i hudområdet. När cirkulationen är bättre kan näringsämnen från din lättare komma huden till godo. Ta hjälp av en elektrisk ansiktspenna om du vill lyxa till det.

 

ansiktsmassage

 

8) Solen = hudens fiende nr1

Undvik solen eftersom den skadar ansiktets fina hud. Solen skadar även hudens förmåga att återskapa sig själv.

 

 

Vill du få fina, fräscha fötter och bli av med torra fötter, hälsprickor? Läs då vidare här >> 

Har du några frågor om din hud eller andra tips eller knep för att se piggare, gladare och yngre ut får du gärna maila oss.

Lycka till med din hud!